Djuren är din alldeles egna terapi.

Har ni någon gång funderat på just hur mycket terapi man kan få av djur?

Känner du dig ledsen, arg eller helt enkelt bara lite nere och du har djur så märker du på djuren att de försöker förmedla stöd, de kan lägga sitt huvud i ditt knä, pussa dig och bara helt enkelt visa att dem finns där. När du tillexempel klappar ett djur så känns det genast mycket lugnare, däremot så kan det vara svårt att tänka på det just i stunden då du kanske gråter eller skriker ut för att du behöver det eller så är du helt tyst för att du känner dig så tom att du inte vet vad du ska göra för att må bättre. Just då när du kollar på djuret så blir du lugnare, du tar handen på kroppen/huvudet och klappar det, genast känns det lättare att bli lugn, du får känslan av att du är trygg och vet att du inte är ensam.
Det ni ska tänka på är att det jag nämt nyss är oftast husdjur men nu ska jag berätta för er vad som hjälpt mig oftast bäst när man mått lite sämre eller bara helt enkelt tom... Det bästa att kunna göra då är att gå in i en hage, ta en häst till stallet och göra den redo för att ta den på en ridtur. När du kommer upp på hästryggen så blir det genast att den där känslan försvinner helt och hållet, du känner inga bekymmer, alla problem försvinner för stunden och allt du får upp i huvudet är hur fri du känner dig, du njuter av naturen och ridturen.
Det är sjukt att jag kommer ihåg hur bra det kändes eftersom det var många många år sedan jag senast red men gissar att den känslan fastnade så djupt då det verkligen var den bästa känslan jag någonsin känt. Det finns dagar jag har önskat att det enda jag hade velat göra är att ha en häst och ta en ridtur.. Jag ångrar mig sjukt mycket att jag slutade rida och att jag aldrig heller har börjat igen för jag saknar känslan, hästarna och bara känslan av att vara i stallet med hästen/hästarna.
Idag är en sådan dag som jag verkligen saknar det. Men idag är mitt humör på topp och jag mår bra men ändå så känns det som att det enda jag helst av allt hade velat göra idag är att ha en häst och ta den ut på en ridtur fast om det regnar...

Nåväl det här blev ganska kort skrivet men kändes som att jag behövde få ut just hur mycket ett djur kan hjälpa personer och just därför tycker jag att det borde tas upp mera om det för djur är det finaste som finns bland oss människor och TRUST ME det är de som alltid finns där för dig i vilken stund som helst, du vet att du aldrig behöver oroa dig för att dem ska svika dig för det bästa med djuren är att dem tycker om dig lika mycket som du tycker om dem.

Ha det bäst nu alla ni fina läsare!
En Vän
2017-10-14 @ 16:02:53

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

För några år sen sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.

Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

This is my life!

RSS 2.0