Djuren är din alldeles egna terapi.

Har ni någon gång funderat på just hur mycket terapi man kan få av djur?

Känner du dig ledsen, arg eller helt enkelt bara lite nere och du har djur så märker du på djuren att de försöker förmedla stöd, de kan lägga sitt huvud i ditt knä, pussa dig och bara helt enkelt visa att dem finns där. När du tillexempel klappar ett djur så känns det genast mycket lugnare, däremot så kan det vara svårt att tänka på det just i stunden då du kanske gråter eller skriker ut för att du behöver det eller så är du helt tyst för att du känner dig så tom att du inte vet vad du ska göra för att må bättre. Just då när du kollar på djuret så blir du lugnare, du tar handen på kroppen/huvudet och klappar det, genast känns det lättare att bli lugn, du får känslan av att du är trygg och vet att du inte är ensam.
Det ni ska tänka på är att det jag nämt nyss är oftast husdjur men nu ska jag berätta för er vad som hjälpt mig oftast bäst när man mått lite sämre eller bara helt enkelt tom... Det bästa att kunna göra då är att gå in i en hage, ta en häst till stallet och göra den redo för att ta den på en ridtur. När du kommer upp på hästryggen så blir det genast att den där känslan försvinner helt och hållet, du känner inga bekymmer, alla problem försvinner för stunden och allt du får upp i huvudet är hur fri du känner dig, du njuter av naturen och ridturen.
Det är sjukt att jag kommer ihåg hur bra det kändes eftersom det var många många år sedan jag senast red men gissar att den känslan fastnade så djupt då det verkligen var den bästa känslan jag någonsin känt. Det finns dagar jag har önskat att det enda jag hade velat göra är att ha en häst och ta en ridtur.. Jag ångrar mig sjukt mycket att jag slutade rida och att jag aldrig heller har börjat igen för jag saknar känslan, hästarna och bara känslan av att vara i stallet med hästen/hästarna.
Idag är en sådan dag som jag verkligen saknar det. Men idag är mitt humör på topp och jag mår bra men ändå så känns det som att det enda jag helst av allt hade velat göra idag är att ha en häst och ta den ut på en ridtur fast om det regnar...

Nåväl det här blev ganska kort skrivet men kändes som att jag behövde få ut just hur mycket ett djur kan hjälpa personer och just därför tycker jag att det borde tas upp mera om det för djur är det finaste som finns bland oss människor och TRUST ME det är de som alltid finns där för dig i vilken stund som helst, du vet att du aldrig behöver oroa dig för att dem ska svika dig för det bästa med djuren är att dem tycker om dig lika mycket som du tycker om dem.

Ha det bäst nu alla ni fina läsare!

This is my life!

RSS 2.0